OKULUMUZUN TARİHİ

Okulumuz, oldukça köklü bir tarihe sahip olan İstanbul'un karşısında yer alan ve eşsiz bir peyzajla Boğaz'ın Asya yakasında bulunan tarihî Üsküdar semtinin merkezinde bulunmaktadır. Üsküdar merkezdeki tarihî Selman Ağa Camii'nden başlayan ve muhtemelen ismini de bu camiden alan Selmani Pak Caddesi üzerindeki okulumuzun tarihi de bir hayli eskidir. Okulun şu an bulunduğu yerin arsası 1954 yılında o zamanki Özel İdare tarafından satın alınmış olup okulun inşasına 1954'ün Mayıs ayında temeli atılmak suretiyle başlanmıştır. Okulun yapımı bitirilinceye kadar üç yıl Hacı Seli Ağa İlkokulunda öğretim-öğretim faaliyetleri sürdürülmüştür. İnşaatı 2 yıl 4 ay sürmüş olan okulumuzun açılışı, 26.10.1956 tarihinde aynı zamanda okulun temelini de atan zamanın İstanbul Valisi Ord. Prof. Fahretin Kerim GÖKAY tarafından gerçekleştirilmiştir. Elimizde bulunan yazışmalardan öğrendiğimize göre, okul resmen açılmadan önce 10.10.1955 tarihinde İl Encümenliğine, aslen Üsküdarlı olan ve güzel yazı/hat eserleriyle ün yapmış bulunan Hattat İsmail Hakkı Altunbezer'in isminin okula verilmesi teklifi yapılmıştır. İl encümeninin 16.01.1956 tarihli kararıyla da okulun adı Hattat İsmail Hakkı İlkokulu olmuştur. İki kat ve bodrumuyla eğitim öğretime başlayan okul, uzun yıllar Üsküdar'a hizmet vermiştir. Zamanla ihtiyacı karşılamayan bu bina yıkılmış, yerine 2013 yılında inşaatı tamamlanan şu anki bina yapılmıştır.

28.05.2021 557

Adres:
MİMAR SİNAN MAH. SELMANI PAK CAD. HATTAT İSMAİL HAKKI İ.Ö.O. BLOK NO 54 İÇ KAPI NO 1 ÜSKÜDAR / İSTANBUL