EĞİTİM SEVDALISI YUSUF ZİYA KÜPELİ OKULUMUZU BİR KEZ DAHA ZİYARET ETTİLER

Değerli insan, hayırseverliğiyle okulumuzda gönüllere taht kuran Yusuf Ziya Küpeli, okulumuz ilk mezunlarından olan kendisi gibi hayırsevar kardeşi Aziz Küpeli ile bu sene de okulumuzu ziyaret ettiler. 10 seneyi aşkındır düzenli olarak okulumuzu  senede 1-2 kez ziyaret eden ve çeşitli yardımlarda bulunan eğitim gönüllüsü Yusuf Ziya Bey halen Amanya'da yaşamasına rağmen, bahsettiğimiz yardımları yapabilmek için ilerlemiş yaşına rağmen öz vatanına dönüyor. 90'lı yaşlarda olmasına rağmen bu hayır faaliyetinin kendisini dinç tuttuğu her halinden belli. Açık görüşlü, hafızası kuvvetli, bu haliyle sohbeti çok ta zevkli. Bu zevkli sohbete öğretmenlerimiz Nida Karakaya ve Ebru Ünver de katıldı zaman zaman. Mutad ziyaret sonunda yaptığı iyilikler gibi aşağıdaki resimler bizlere kaldı .

15.10.2021 624

11-11-202211-11-202211-11-202211-11-202211-11-2022

Geçen ziyaretlerinde yazdığımız yazıyı da önemine binaen tekrar yayınlıyoruz , yalnız bir düzeltmeyle. 1958 yılı okulumuz ilk mezunlarından olan Sayın Aziz Küpeli aşağıda  geçen öğretmeninin isminin yanlış yazıldığı uyarısında bulunmuştu. Bu ismi ve resmi aşağıda düzelttik.

HAYIRSEVER BİR EĞİTİM SEVDALISI YUSUF ZİYA KÜPELİ

Yusuf Amcanın hikâyesi aslında kendisini yetiştiren ülkesine bir vefa borcunu ifa etme denebilir. 1927 doğumlu olan ve eğitimini İstanbul'da parasız yatılı okullarda tamamlayan bu güzel insanın yolu zaman içinde Almanya'ya uzanıyor. Eşiyle gurbette yıllarca çalışıyor ve belli bir birikim sahibi oluyor. Evlatlarını, torunlarını güzelce yetiştiriyor, eşini de kaybettikten sonra kendisini yetiştiren vatanına kendince hizmet etmek istiyor. Eğitimini bu ülkenin imkânlarıyla yapan ve kendisini de en güzel şekilde yetiştiren okullarla ilişki kurmak istiyor. Senenin yarısını ülkesinde geçiren hayırseverimizin bizim okulumuzla yolunun kesişmesi tam da burada başlıyor. Okulumuzun 1954'te açılmasıyla 1. Sınıfa başlayan ve 1958'de ilk mezunlardan olan Yusuf amcanın biraderi Aziz Beyin önerisiyle senede iki defa okulumuzu ziyaretlere başlıyor. Okulumuz kıdemli öğretmenlerinden öğrendiğimiz kadarıyla kendileri 10 – 12 yıldır bu ziyaretleri gerçekleştirerek ihtiyaç sahibi öğrencilerimize nakdi ve ayni yardımlarda bulunmaktadır.

15-10-2021

Yusuf amca pandemi nedeniyle geçen yıl gerçekleşmeyen ziyaretlerden sonra bu hafta ilerlemiş yaşına rağmen bu kez yukarda bahsettiğimiz kardeşi Aziz Küpeli ile okulumuza bir hayır ziyareti daha yaptılar. Uzun yıllardır yapılan bu iyilik hareketine okul olarak da mukabelede bulunarak kendilerine okul müdürümüz Ali Yaşar Düzcü eliyle bir plaket verdik.

15-10-2021

Yukarda 1958 ilk mezunlarımızdan olarak bahsettiğimiz Aziz Küpeli mimar olarak ülkesine yıllarca hizmet etmiş biri. Okulumuzu bitirdikten sonra babalarını kaybettiklerinden orta ve lise eğitimini Daruşşafaka'da yapmış. Okulumuzun ilk öğretmenlerinin topluca çekilmiş fotoğrafını gösterdiğimizde öğretmenini hemen tanıdı, bunca geçen yıla rağmen.

15-10-2021

İlk öğretmenlerden olan Mihrinaz Akgün Hanımefendinin öğretmen sicil defterinden bulduğumuz bilgilerinden Hicri 1330 (1912) İstanbul doğumlu olduğu anlaşılıyor.

11-11-2022

Aziz Bey bir sürpriz daha yaptı ve sınıfça çekilen bir resimlerini bizlere gösterdi. 1950'li yıllara ait bu resim birçok şey anlatmaktaydı.

15-10-2021

Günün sonunda çektirdiğimiz hatıra fotoğraflarından sonra misafirlerimizi uğurlarken kendilerine Allah'tan uzun ömürler diledik.

15-10-202115-10-2021

Adres:
MİMAR SİNAN MAH. SELMANI PAK CAD. HATTAT İSMAİL HAKKI İ.Ö.O. BLOK NO 54 İÇ KAPI NO 1 ÜSKÜDAR / İSTANBUL